Hälsan hos din häst är viktig för oss, vill du veta varför?

Kalcium och E-vitamin för magen

MaxiRice är ett tillskottsfoder som består av ett stabiliserat riskli, där vi har tillsatt kalcium och naurligt E-vitamin. Riskli har flera goda egenskaper, det är lättsmält, men ger en långsam energi och samtidigt har det ett lågt socker- och stärkelseinnehåll. Det är bra för stressade hästar, och ger hästen mer uthållighet. Studier har visat att riskli kan sänka risken för flera foderrelaterade sjukdomar, bland annat kolik och magsår.

Stabiliserat riskli för extra energi

Mellan skalet på ett riskorn och själva riskornet finns ett brunt lager som kallas kli. Ca 60% av riskornets näringsämnen finns i klilagret. Dessutom har kli ett ovanligt högt fettinnehåll, vilket gör det till ett optimalt foder till hästar som behöver lite extra, och till hästar som behöver lägga på sig.

För välmåendet hos din häst

Forskning visar att långsamma och stärkelsefattiga energikällor kombinerade med en balanserad foderstat bidrar till minskad risk för att utveckla skelettförändringar och kan hjälpa till att förebygga magsår, tarmrelaterade problem, fång och kolik. Forskning visar också att riskli är användbart för hästar med tendens till muskelstelhet och korsförlamning.

Muskeluppbyggnad & återhämtning

MaxiRice används som ett komplement till det dagliga fodret där man vill ha extra kalorier, för att underhålla foderstaten och optimal matsmältning. Till hästar som behöver lågt socker och stärkelseinnehåll, har risk för att drabbas av magsår och kolikproblem, samt till hästar med tendens till stress. Även bra för att bygga upp muskler och återhämtning och för prestationshästar.

Innehållsförteckning

Stabiliserat riskli, kalciumkarbonat

 

Innehållsgaranti:
121 FE pr. 100 kg
Råprotein 14,0 %
Råfett 19,0 %
Växttråd 11,0 %
Aska 14,0 %
Kalcium 2,3 %
Fosfor 1,8 %
Stärkelse 13,0 %
Socker 4,0 %
Tillsatser:
Garanti mg. pr. kg.
650,00  mg E-vitamin

Vägledning för utfodring

50 – 200 g per 100 kg häst per dag
250 – 1000 g per 500 kg häst per dag

Dagsranson (till häst på 500 kg):
Ponnyer, föl på avvänjning, unghästar 80 – 120 g / 100 kg kroppsvikt
Dräktiga ston 350 – 500 g
Digivande ston och avelshingstar 350 – 700 g
Vuxna hästar i underhåll 250 – 400 g
Vuxna hästar i lätt till moderat träning 350 – 500 g
Vuxna hästar i hård träning 500 – 1000 g

Hållbarhet

Minst 12 månader från produktionsdatum. Förvaras torrt och kyligt, inte i direkt solljus.